Stichting Atrium

logo_atrium
Stichting Atrium is een kleinschalige organisatie voor katholiek basisonderwijs met zes scholen in de regio Langedijk/H’waard-Noord, die elk een eigen gezicht hebben. Kleinschaligheid, betrokkenheid en korte lijnen zijn een groot goed binnen de organisatie. Atrium gaat voor ‘meer- dan- gewoon- goed’ onderwijs met als doel: gelukkige leerlingen die goed zijn voorbereid op hun toekomst. Wij stimuleren kinderen te worden wie ze kunnen zijn.  Wij willen kinderen leren zichzelf te zien als mensen binnen een groter verband en hen leren daarin hun verantwoordelijkheid te nemen. Deze kunnen zij alleen maar dragen, als wij ze verantwoordelijkheid toe vertrouwen. Het is onze taak om kinderen te leren uitdagingen aan te gaan en niet snel op te geven. Hun eigen talent en geluk te zoeken en te delen en om uit te groeien tot actieve en betrokken medemensen.   Mensen die moeite doen voor een ander, het verschil willen maken. Wij leven deze waarden zelf voor binnen de Atriumscholen en praten met de kinderen en elkaar over dingen die ertoe doen.  Wij leggen de kwaliteitslat in ons onderwijs hoog, wij staan voor vakmanschap en professionaliteit in teamsamenwerking. Schoonheid en talent ontwikkelen, zowel bij kinderen als bij onszelf, betekent ook hard trainen en soms moeilijke momenten doormaken. Wij zien daarbij de kinderen met hun eigen specifieke talent, in  hun kracht en gaan dus uit van een kind in zijn totaliteit. Daarbij realiseren wij ons dat wij onze leerlingen begeleiden op hun weg naar een toekomst die wij nu nog niet kennen.

De stichting is georganiseerd volgens een zogenaamd ‘Raad van Toezichtmodel’. Het eenhoofdig College van Bestuur wordt gevormd door mevr. drs. G.A.C. Koops – de Hoog. De Raad van Toezicht bestaat vooralsnog uit vijf leden:  dhr. J.A.N. Breed (voorzitter), mevr. M. Beumer, dhr. M. Pompert, mevr. H. Degenhart en mevr. V. Labots-Hornstra.

Atrium heeft een bestuurskantoor waar naast de bestuurder ook een managementassistente, personeelsfunctionaris en een onderwijskundig beleidsmedewerker werkzaam zijn.

Bezoekadres bestuurskantoor: Voorburggracht 262, 1723 HN  Noord-Scharwoude, 0226 – 343606

Postadres: Postbus 63, 1723 ZH  Noord-Scharwoude

www.atrium-scholen.nl