Het schoolgebouw

Het schoolgebouw beschikt naast de twaalf klaslokalen op de begane grond en vier op de eerste verdieping, over een binnenplein, een documentatiecentrum, een computercentrum, een bibliotheek, een handenarbeidruimte, een gymzaal en een speelzaal. De gymzaal en de speelzaal worden ook gebruikt voor gezamenlijke activiteiten en vieringen, zoals met Sinterklaas, Kerstmis, carnaval, Pasen, voor poppenkast en toneelvoorstellingen.

wbw--5702

In de handenarbeidruimte kan o.a. worden gesoldeerd en met klei en hout worden gewerkt. Bij het maken van een werkstuk gebruiken de kinderen vaak het documentatiecentrum en het computercentrum, waar zij de benodigde informatie kunnen vinden.

Regelmatig zie je kinderen door de gangen lopen op weg naar de bibliotheek om hun boek te ruilen. Wij zijn een warm voorstander van lezen en hebben in de loop der jaren een forse bibliotheek opgebouwd, die ieder jaar wordt aangevuld met de nieuwste jeugdboeken. De leesboeken zijn op dezelfde wijze gecategoriseerd als in de openbare bibliotheek.

In de werkruimte van de interne begeleiding staat ook de orthotheek. Hierin zijn alle hulpmaterialen verzameld voor de kinderen die extra zorg nodig hebben. Dan is er nog de koffie/vergaderkamer voor het team, een administratieruimte en het kantoor van de directie.

wbw--5642

De computer is niet meer weg te denken binnen de school. Iedere groep heeft twee tot vier computers ter beschikking in het eigen lokaal. In de hal met de bibliotheek is ook het computercentrum. Hier staan computers geplaatst voor gezamenlijke activiteiten. Op alle computers kunnen de kinderen gebruik maken van het internet om op zoek te gaan naar informatie voor bijvoorbeeld hun werkstuk of spreekbeurt. Op het schoolnetwerk staan o.a. de hulpprogramma’s die de kinderen gebruiken bij b.v. rekenen, spelling of taal. Om te voorkomen dat binnen de school verkeerde sites worden bezocht ondertekenen alle kinderen , die het internet mogen gebruiken, en alle medewerkers, een computerprotocol.

Ook het digitale schoolbord is niet weg te denken binnen ons onderwijs. Alle groepen hebben de beschikking over een digitaal schoolbord. De mogelijkheden die dit  ICT-hulpmiddel biedt zijn bijna ongekend. Niet alleen de leerkrachten gebruiken dit digibord, maar ook de kinderen maken bij hun presentaties en spreekbeurten gebruik van dit nieuwe hulpmiddel.

De bewegingslessen worden in de gymzaal en in de speelzaal gegeven.

wbw--5716

Het schoolplein is verrijkt met prachtige speeltoestellen, twee tafeltennistafels en enkele banken. Om iedereen voldoende speelruimte te geven is er ’s morgens  en tijdens de lunchpauze in twee groepen speelkwartier.

Op vier plaatsen kunnen de kinderen hun fietsen kwijt. Naast het schoolgebouw liggen een sportveld en een voetbalkooi, die vooral in het voorjaar en de zomer door de kinderen van de school worden gebruikt. Bij gebruik onder schooltijd is altijd toezicht van een leerkracht.

De centrale toegang tot het schoolplein ligt aan de parkeerplaats aan de Zaagmolenweg. Wij vragen de ouders en bezoekers om daar hun auto’s te parkeren om de veiligheid van de kinderen te vergroten.

De hoofdingang is naast het directiekantoor en voor toegang onder schooltijd wordt u verzocht, i.v.m. de veiligheid, aan te bellen. De kleuteringang is tijdens de schooluren gesloten.