Leerkrachten

Juf Maaike Jonker; maandag, dinsdag en donderdag

Juf Ine de Boer; woensdag en vrijdag

In groep 3 wordt gestart met het leren lezen. Voor de kinderen een magisch proces met vele werkvormen en materialen om de eerste letters en woorden te leren. De leesmethode Lijn 3, in combinatie met de methodiek ‘Zo leren kinderen lezen en spellen’, zorgt voor een gedegen opbouw in dit proces.

Het rekenonderwijs start spelenderwijs in circuitvorm waarbij rekenspelletjes gecombineerd worden met ‘rekenspel’ in de hoeken. Hierna wordt gestart met de rekenmethode Wereld in Getallen: cijfers leren, hoeveelheden herkennen, de getallenlijn tot 100 verkennen en nog later de eerste erbij- en eraf sommen (of te wel plus- en minsommen).

De kinderen leren eerst de blokletters aan ter ondersteuning van het leesproces. In die eerste maanden is er via schrijfdans en allerlei motoriekoefeningen veel aandacht voor de fijne motoriek. Vanaf februari wordt gestart met het leren schrijven van het verbonden schrift via de methode Pennenstreken.

In groep 3 is er ook nog veel ruimte voor betekenisvol spel waarbij rond een thema aan het lezen, rekenen, spellen en schrijven wordt gewerkt. Ook allerlei andere vakken zoals creatief, muziek, aardrijkskunde, natuurkunde en techniek worden in deze thema’s verwerkt.

Tijdens het reken-, lees- en spellingsonderwijs wordt tevens veel gebruik gemaakt van coöperatieve werkvormen en bewegend leren. Op deze manier wordt tegemoet gekomen aan de behoefte van jonge kinderen om te spelen en te bewegen. Kortom een jaar waarin uw kind (ook nog deels spelenderwijs) veel gaat leren!

groep 3

15601_MalmbergPO_Lijn3_logo